Ročníky 2007 - 2009

Čtvrtý ročník proběhl nejen pod taktovkou už z části nových nadšených organizátorů, ale také pod novým názvem "RADNICKÉ SEDLO". Moderátor rádia Karolína - Petr Hubač se ujal konferování této akce a na pódiu přivítal kapely Tuláci, Toman a lesní panna, Pokus a Blue Gate. Staré "vypalovačky" kapely Odyssea Acoustic pak rozezpívaly zaplněné koupaliště a prima nálada se pak přenesla k táboráku, zažehnutému současně s poslední písní festiválku. S tímto ročníkem podobně jako se třetím velice pomohli Illon a Míša Leichtovi, kterým za tuto podporu patří veliký dík.

Pátý ročník byl takový, jaký jsme si všichni představovali. Sice nás trošku vyděsila dešťová nadílka půl hodiny před začátkem festivalu, ale téměř 500 diváků si cestu do bývalého koupaliště stejně našlo. Opozdilci se sami trošku potrestali, protože prvním hostem byla skvělá kapela Přímá Linka s Tomášem Linkou, kterou diváci nechtěli pustit z jeviště. Své vystoupení si pak s radostí prodloužil jak Jirka Šmidt, tak i následně kapela Pokus. Bohužel pro diváky nedorazila avizovaná kapela Toman a lesní panna. Dívčí část kapely - Přelet m.s. totiž zazpívala na Mezinárodní Portě v Ústí nad Labem, tak dobře, že si musela počkat na předání vítězné ceny! Naši diváci díky tomu "dostali" větší porci závěrečného písničkového menu od Ivana Hlase a Norbiho Kovacse. Bouřlivý potlesk a skvělá nálada toho byla důkazem. Pohodička pak pokračovala u táboráku, kde se opět jako první chopila kytar kapela Pokus.

Zkouškou zdatnosti a odolnosti pak byl šestý ročník. Ani se při pátečních přípravách se sluncem nad hlavou nechtělo věřit, že sobota má být nejošklivějším dnem v létě. Jídelny, rozmanité stánky a skvělé pokrmy se začaly chystat na sobotní nával diváků a velký stan se postavil jen tak pro "sichr". To kdyby jen náhodou opravdu pršelo. V sobotní druhé hodině ranní pak opravdu Svatý Petr otevřel stavidla a až do začátku festivalu na nás lil kýble vody. Alespoň že prvním tónem kapely Flám téměř přestal a bez dalších větších přídělů si s námi vyslechl opravdu skvělá vystoupení kapely Jauvajs, písničkářky Simony Klímové, legendárního dua Paleček+ Janík a Jolly Bandu. O to více všichni interpreti hráli srdcem pro dvě stovky lehce promočených diváků - opravdových a nezdolných folkařů, kteří se mačkali ve stanu, nebo jen tak posedávali venku v pláštěnkách. Když při písních závěrečné kapely HOP TROP spustil Svatý Petr na novo, nikomu to už ani nepřišlo divné a všichni mokrými dlaněmi vytleskávali rytmus dnes již zlidovělých písniček. Smeknout klobouk je rozhodně třeba před zvukařským týmem Jirky Mixána, který tuto akci dokázal s vypětím sil osvětlit a ozvučit, a před celým týmem dobrovolníků, kamarádek a kamarádů, kteří se starali o žaludek a spokojenost všech přítomných. Stejný dík patří samozřejmě všem našim milým sponzorům, bez kterých by nebylo možné tuto akci uskutečnit, dále organizaci Junák Radnice a Městu Radnice.

Zveřejněno: 10. 6. 2020
Zveřejněno: 14. 1. 2019
Zveřejněno: 18. 5. 2018
Zveřejněno: 3. 6. 2015
Náhodný výběr z galerie
Radnické sedlo - ročník 2007 7 Radnické sedlo - ročník 2006 2 Město Radnice 3 Radnické sedlo - ročník 2007 11