Ročníky 2010 - 2011

V pořadí sedmý ročník se rozhodl, že trumfne v počasí všechny předešlé propršené. Datum festíku byl přímo ideální - 17. 7. 17:00 hod. To se dobře pamatuje. A také, že ano!!! V pátek přípravy – klasika.... Nádherné počasí, při úklidu a stavění stánků z nás jen lilo. Pot štípal do očí a předpovědi nikdo nevěřil. K ránu má přijít Boží dopuštění, hromy a blesky a pak celý den lijáky. Nesmysl! To už se stát nemůže. A stalo se. Po páté hodině ranní vichřice smetla během pár minut vše, co se celý den stavělo. A pak už jen nekonečný déšť.

Díky obětavosti všech kamarádů a kamarádek, se povedlo vše postavit a opravit. Všichni totálně promočení vyhlíželi první odvážné trempíky. A opravdu. Povedlo se. Tenhle festival už není o pár desítkách pojídačů kuřat a polykačů pěnivého moku, ale o lidech, kteří chodí na tyhle akce, počasí nepočasí a vědí, že už je matička příroda ničím nepřekvapí. S příchodem prvních taktů festivalu, který zahájila kapela Bodlák se počasí umoudřilo. Nechalo v klídku dohrát i kapelu Fregata, kamarádky z Přelet M.S., či Sunny Girls. Na posluchače další kapely - Strašlivá podívaná, už však začalo slušně krápat a s upravenými lidovkami Chodské vlny, se opravdu vlny deště začaly valit. Kapelník Chodské vlny Morys pak náš festival definitivně přejmenoval na Radnickou kánoi. Pavlína Jíšová a přátelé pak na závěr pěli v neuvěřitelných provazcích vody, které nemilosrdně bičovali křepčící bandu šílenců pod pódiem.

Takže jako tradičně - hluboký sklon před partou organizátorů, zřejmě folkových sadomasochistů, před otrlým zvukařem Jirkou Mixanem a hlavně naprosto báječným a nezdolným publikem, které hned tak nic nerozhází. Ještě jednou díky!!!!

Po všech stránkách zdařilý osmý ročník, který se uskutečnil na začátku července, přilákal opravdu slušnou návštěvu, před kterou se kapelám velice dobře hrálo. Zasloužilo se o to nejen tentokráte krásné počasí, ale i opět výborný zvuk. Festík otevřela legendární hradecká Lokálka, kvůli které si návštěvníci opravdu pospíšili, aby byli na svých místech opravdu včas. S chutí si s kapelou diváci zazpívali a naladili tak atmosféru pro další kapelu, což byla Surikhata trio a následně kapela Pouta. Jako čtvrtá v pořadí vystoupila mladičká písničkářka Tereza Jakobová, která byly skvělým zpestřením této akce (mimochodem ji předpovídáme velkou budoucnost). Pak atmosféru opět rozvířila další kapela - a to Slepá kolej. Jejich „živočišné“ vystoupení návštěvníky festivalu nadchlo! Diváci se rozhodně dobře bavili i u našich „starých“ dobrých známých věčně mladých kamarádkách ze Sunny Girls. Závěr festivalu pak patřil dalším legendám a to Poutníkům. A aby tomu přece jen něco nechybělo, přišel každoroční příděl od Svatého Petra. Tentokrát mu musíme velmi poděkovat, že to bylo až při posledním přídavku kapely Poutníci. Ani závěrečný oheň neuhasil a ti co měli výdrž si s chutí ještě zabrnkali a zazpívali.
  Takže s chutí hurá do dalšího ročníku!!!    


Zveřejněno: 10. 6. 2020
Zveřejněno: 14. 1. 2019
Zveřejněno: 18. 5. 2018
Zveřejněno: 3. 6. 2015
Náhodný výběr z galerie
Fotografie z ročníku 2014 4 Radnické sedlo - ročník 2006 7 Radnické sedlo - ročník 2006 5 Fotografie z ročníku 2014 9